Odin’in oğlu Bragi, belagat ve şiir sanatı tanrısıydı. Kuzeylilerin ataları, onu uzun sakallı muhterem bir adam olarak düşünmüşlerdi.

Snorri’ye göre, bragr denen aşık edebiyatının her şekli, ismini ondan aldı. Snorri Sturluson, Gylfaginning’de Odin, Thor ve Baldr’ı tanımladıktan sonra şöyle yazar: Birinin adı Bragi: Bilgeliğiyle ve hepsinden önemlisi konuşma akıcılığı ve sözcüklerdeki becerisiyle ünlüdür. İhanetin çoğunu bilir ve ondan sonra skaldlığa bragr denir ve onun adından, kadınların veya erkeklerin diğerlerinden daha üstün olan belagatına sahip olana bragr-man veya -woman denir. Karısı Iðunn’dur. Skáldskaparmál’da Snorri şöyle yazıyor: Bir kişi Bragi’yi nasıl ifade etmelidir? Ona ilk şiir yaratıcısı ve uzun sakallı tanrı (adından sonra büyük sakallı bir adama Beard-Bragi denir) ve Odin’in oğlu Iðunn’un kocası diyerek.

Eşi İdun, yaşlılığın pençesine düşen tanrıları tekrar gençleştiren mucizevi elmaların sahibiydi.

Bragi öyküleri diyardan diyara taşır, tanrıların yaşadıkları maceraları süslerdi. Onun sayesinde dokuz diyarda tanrıların kahramanlıklarının öyküsü şarkılarla ve öykülerle bilinirdi.